Doortast osteopathie

Osteopathie en hormonale klachten

Ons lichaam bestaat uit allemaal cellen en organen. Al deze cellen en organen moeten goed met elkaar kunnen samenwerken om goed en zonder klachten te kunnen blijven functioneren. Communicatie tussen de cellen en organen komt tot stand door het zenuwstelsel en het hormonale systeem.

Hormonen zijn stofjes die in endocriene organen worden aangemaakt en vanuit daar door de hersenen naar hun doelwit orgaan worden gestuurd waar ze hun functie gaan uitvoeren. Onze hersenen en zenuwstelsel zijn ons lichaam continu aan het screenen of alles nog in balans is en goed functioneert.

Als dit niet zo is worden hormonen ingezet om de balans weer te herstellen of ervoor te zorgen dat een functie uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld: het hormoon adrenaline wat ervoor zorgt dat je in een verhoogde staat van paraatheid komt als je in een plotselinge stress situatie terecht komt.

balans schaal tussen werk en leven

In de huidige maatschappij wordt ons hormonale systeem steeds meer onder druk gezet, bijvoorbeeld door weinig slaap, meer stress, slechte voeding, roken et cetera. Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je klachten gaat ontwikkelen.

Dit kunnen normale lichamelijke klachten zijn uiteraard, maar het kunnen ook onverklaarbare klachten zijn, zoals hormonale klachten.

Osteopathie kan helpen bij hormonale klachten. Als osteopaat en acupuncturist ben ik gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten. Afspraak maken? bel 06-38303629 of mail naar osteopathie@doortast.nl

Ervaar de kracht van osteopathie leiden – plan je consult!

Voor welke hormonale klachten helpt osteopathie?

Osteopathie is voor veel klachten een goede behandelmethode. Hormonale klachten die ik veel behandel zijn:

Herken je een of meerdere van bovenstaande klachten en wil je een afspraak maken? Ik ben te bereiken op 06-38303629 of stuur een mail naar osteopathie@doortast.nl