Doortast osteopathie

Osteopathie voor sportblessures

Bij Doortast bieden we ook osteopathie voor sportblessures.

Het lichaam van een sporters functioneert anders dan van een niet sporter. Simpelweg omdat de sporter andere dingen van zijn of haar lichaam vraagt. Tijdens het sporten komt je lichaam op een verhoogt activatieniveau waarbij enkele aspecten erg belangrijk zijn, te weten: coordinatie, stabiliteit, concentratie, spierkracht, verbranding (voeding en drinken) en doorzettingsvermogen. Voor sporters is het dus erg belangrijk dat je lichaam goed in balans is. Is dit niet zo en kom je te kort bij een van bovenstaande aspecten, dan zie je vaak dat blessures kunnen optreden.

Helaas ben je dan al te laat, want als een blessure optreedt moet je eerst herstellen van deze blessure voordat je je sportactiviteiten weer kan oppakken. Voorkomen is dus beter dan genezen. Osteopathie kan helpen zowel na optreden van de blessure, maar vooral om een blessure te voorkomen.

vrouw die aan hardlopen doet

Heb je het gevoel dat je niet in balans bent? Trek dan meteen aan de bel.

Tijdens mijn carriere als fysiotherapeut heb ik mij al gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van (top) sporters. Nu zet ik dat in mijn werk als osteopaat door. Zelf sport ik erg fanatiek, te weten: tennis, squash, cross-fit en hardlopen.

Wil je een afspraak met mij maken voor een behandeling osteopathie, bel dan naar 06-38303629 of 071-5230185. Mailen kan ook naar osteopathie@doortast.nl

Ervaar de kracht van osteopathie leiden – plan je consult!

Voor welke sportgerelateerde klachten helpt osteopathie?

Osteopathie is voor veel sport gerelateerde klachten een goede behandelmethode. Vooral klachten die niet herstellen of die regelmatig terugkomen, kunnen door de osteopaat verholpen worden. Daarnaast kunnen medisch onverklaarbare klachten vaak goed behandeld worden. Osteopathie is dus een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Sportgeraleteerde klachten die ik met osteopathie behandel zijn: