Doortast osteopathie

Osteopathie voor kinderen

Kinderen groeien en ontwikkelen zich voortdurend, en dit proces gaat soms gepaard met diverse lichamelijke klachten. De druk om te presteren op school, sport, en andere activiteiten kan ook invloed hebben op hun gezondheid. Het is niet ongewoon dat kinderen te maken krijgen met problemen zoals houdingsafwijkingen, blessures door vallen of stoten tijdens het spelen, of spanning en stress.

Daarnaast kunnen kinderen ook te maken krijgen met minder duidelijke en aanhoudende klachten. Dit kunnen klachten zijn zoals buikpijn, hoofdpijn, slaapproblemen of gedragsveranderingen. Deze klachten kunnen voortkomen uit verstoringen in het functioneren van hun organen, hormonale veranderingen, of eerdere trauma’s.

spelende kinderen op een grasveld

Ervaar de kracht van osteopathie leiden – plan je consult!

Wat doet osteopathie bij kinderen?

Osteopathie kan helpen bij het behandelen van diverse klachten bij kinderen. Als de oorzaak van de klachten niet wordt aangepakt, kunnen deze aanhouden of na verloop van tijd terugkeren. Dit geldt zowel voor duidelijke klachten aan het bewegingsapparaat als voor meer onverklaarbare, aanhoudende klachten.

Bij Doortast Osteopathie Leiden kan ik uw kind helpen. Voor het maken van een afspraak ben ik te bereiken op 06-38303629. U kunt ook mailen naar osteopathie@doortast.nl.

Hoe ga ik te werk?

Als u een afspraak maakt voor uw kind, begint de eerste sessie altijd met een intakegesprek. Hierbij stel ik veel vragen om een goed beeld te krijgen van de klachten en de mogelijke oorzaken. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij ik het hele lichaam van uw kind bekijk en alle gewrichten en structuren controleer op beweeglijkheid. Ik werk hierbij altijd met mijn handen.

Vervolgens begin ik vaak al meteen met de behandeling. De gewrichten of structuren die vast zitten, worden losgemaakt met behulp van mobilisatietechnieken of zachte manipulaties, aangepast aan de specifieke behoeften van kinderen. Technieken op de buik, schedel of andere delen van het lichaam kunnen ook worden toegepast.

Daarnaast geef ik advies over hoe uw kind het beste met de klachten kan omgaan en wat u kunt doen om te voorkomen dat de klachten terugkomen. Mijn doel is om bij te dragen aan de gezonde ontwikkeling en het welzijn van uw kind.