Doortast osteopathie

Wat is osteopathie?

Met osteopathie onderzoek en behandel je lichamelijke klachten.

Het lichaam bestaat uit veel verschillende aspecten en / of systemen, want al onze weefsels (organen, botten, zenuwstelsel) zijn met elkaar verbonden en vormen een eenheid.

Enkele voorbeelden van onze systemen zijn; het spier – skelet systeem, onze hersenen en zenuwstelsel, het hormonale systeem, het functioneren van onze organen en bijbehorende stofwisseling en meer…

Al deze systemen werken nauw met elkaar samen om ervoor te zorgen dat we gezond zijn en goed kunnen functioneren.

Je kunt deze systemen niet los van elkaar zien.

Als cliënten zich melden met lichamelijke klachten onderzoekt de osteopaat alle weefsels op beweeglijkheid en onderlinge relaties.

Zijn wij in balans, dan zijn er geen klachten. In onze maatschappij is het tegenwoordig niet gek meer als je uit balans bent. Stress, verkeerde voeding, lang werken achter de computer etc, kunnen factoren zijn die ons uit balans halen. Ons lichaam reageert hierop door minder goed te gaan functioneren en lichamelijke klachten zijn een gevolg.

Als oorzaak voor het ontstaan van klachten ziet de osteopaat dan vaak een bewegingsverlies of blokkade van de organen en weefsels en zal hij dit middels osteopathie onderzoeken en behandelen. Dit zal de osteopaat doen door technieken met zijn handen. 

De osteopaat stimuleert hiermee het zelf genezend vermogen van het lichaam. 

Ervaar de kracht van osteopathie leiden – plan je consult!

Waarom osteopathie?

Natuurlijk en integrale behandeling

Osteopathie behandelt het hele lichaam en richt zich niet alleen op de symptomen, maar ook op de onderliggende oorzaken van klachten, wat een grondige en effectieve aanpak biedt.

Natuurlijke wijze

Osteopathie maakt gebruik van handmatige technieken om het lichaam te helpen genezen zonder medicijnen of chirurgie, wat het een veilige en natuurlijke behandeloptie maakt.

Weinig bijwerkingen

In vergelijking met veel medische behandelingen heeft osteopathie weinig tot geen bijwerkingen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen die gevoelig zijn voor medicatie of invasieve procedures willen vermijden.

Breed toepassingsgebied

Osteopathie kan effectief zijn bij een breed scala aan klachten, waaronder rug- en nekpijn, hoofdpijn, maag- en darmklachten, gewrichtspijn en stressgerelateerde klachten.

Verbetering van algemene gezondheid

Door het herstellen van de balans en functie in het lichaam kan osteopathie bijdragen aan een verbeterde algehele gezondheid en welzijn, wat kan helpen bij het voorkomen van toekomstige klachten.

Persoonlijke aandacht en zorg

Osteopaten nemen de tijd om de unieke gezondheidsproblemen van elke patiënt te begrijpen en bieden een op maat gemaakte behandeling, wat resulteert in een persoonlijke en effectieve zorgervaring.