Doortast

Uw helpende hand voor osteopathie
Afspraak makenContact

Wat is osteopathie?

Met osteopathie onderzoek en behandel je lichamelijke klachten.

Het lichaam bestaat uit veel verschillende aspecten en / of systemen, want al onze weefsels (organen, botten, zenuwstelsel) zijn met elkaar verbonden en vormen een eenheid.

Enkele voorbeelden van onze systemen zijn; het spier – skelet systeem, onze hersenen en zenuwstelsel, het hormonale systeem, het functioneren van onze organen en bijbehorende stofwisseling en meer…

Al deze systemen werken nauw met elkaar samen om ervoor te zorgen dat we gezond zijn en goed kunnen functioneren.

Je kunt deze systemen niet los van elkaar zien.

Als cliënten zich melden met lichamelijke klachten onderzoekt de osteopaat alle weefsels op beweeglijkheid en onderlinge relaties.

Zijn wij in balans, dan zijn er geen klachten. In onze maatschappij is het tegenwoordig niet gek meer als je uit balans bent. Stress, verkeerde voeding, lang werken achter de computer etc, kunnen factoren zijn die ons uit balans halen. Ons lichaam reageert hierop door minder goed te gaan functioneren en lichamelijke klachten zijn een gevolg.

Als oorzaak voor het ontstaan van klachten ziet de osteopaat dan vaak een bewegingsverlies of blokkade van de organen en weefsels en zal hij dit middels osteopathie onderzoeken en behandelen. Dit zal de osteopaat doen door technieken met zijn handen. 

De osteopaat stimuleert hiermee het zelf genezend vermogen van het lichaam. 

Osteopathie bij verschillende klachten

Voor welke klachten helpt osteopathie?

 

Met osteopathie behandelt je geen ziektes, maar wordt gezocht naar de oorzaak van je klachten. Hierdoor zal het gebied waar het bewegingsverlies is opgetreden in zijn beweging hersteld worden zodat het zijn oorspronkelijke functie weer kan gaan uitoefenen.

Osteopathie is voor veel klachten een goede behandelmethode. Vooral klachten die niet herstellen of die regelmatig terugkomen, kunnen door de osteopaat verholpen worden. Daarnaast kunnen medisch onverklaarbare klachten vaak goed behandeld worden. Osteopathie is dus een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Klachten die goed met osteopathie behandeld kunnen worden zijn:

 • Rug / nek klachten
 • Hoofdpijn / migraine klachten
 • Stress gerelateerde klachten
 • Alle soorten kaak problemen
 • Maag en / of darmklachten
 • Allergieën
 • Hormonale problemen
 • Heup, knie en / of enkelklachten
 • Schouder / elleboog en / of pols klachten

Maak direct een afspraak:

  Doortast Osteopathy

  In 2009 I set up Doortast practice for physiotherapy, acupuncture and (sport) rehabilitation. Since then I have added the specialisation of osteopathy. At Doortast we work with a team of 5 professional, enthusiastic therapists to treat your symptoms and guide you through your rehabilitation process. Our motto: to give you the best care that you need.

   

  Doortast Osteopathie

  Schuttersveld 91
  2316 ZZ te leiden

  Openingstijden:
  Maandag t/m Donderdag van 07.30 – 18.00 uur
  Vrijdag van 07.30 – 17.30 uur