Doortast

Uw helpende hand voor osteopathie
Afspraak makenContact

Barend als osteopaat

Mijn naam is Barend van Zelm van Eldik en ik ben osteopaat en acupuncturist van beroep.

Ik ben 42 jaar oud, getrouwd en vader van 2 kinderen. Mijn carrière ben ik begonnen als fysiotherapeut. In 2009 heb ik praktijk Doortast  opgezet.

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in alle wervelkolom gerelateerde klachten en aandoeningen en het begeleiden van sporters voor en na hun blessures.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in  dry needling, echografie en leefstijl advies wat ik mee kan nemen in mijn behandeling.

Ik kwam er gaandeweg achter dat veel klachten goed te behandelen waren, maar dat niet altijd de oorzaak van klachten boven water kwam. Dat frustreerde mij en tegelijkertijd zag ik dat er meer was dan alleen spieren en gewrichten.

Omdat ik altijd geïnteresseerd ben in verschillende behandelmethoden heb ik eerst acupunctuur gestudeerd en daarna osteopathie.

Deze studies hebben mij hebben mij heel veel informatie gegeven over ons lichaam en hebben mij heel mogelijkheden gegeven om mijn cliënten met hun klachten goed te kunnen behandelen. 

Vanuit acupunctuur heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van allerlei hormonale problemen (menstruele problemen, onvruchtbaarheidsklachten, burn out, allergien, hoofdpijnklachten en maag en darmklachten.

Als osteopaat richt ik mij op langdurig aanwezige lichamelijke klachten,. In het bijzonder hormonale problemen, maag en darmklachten, allergieen, ongewenste onvruchtbaarheid etc. 

 

 

Osteopaat Barend van Zelm

Hoe ga ik als osteopaat te werk?

Het eerste consult is altijd een intake gesprek en lichamelijk onderzoek. In het gesprek probeer ik alle symptomen te verzamelen en samen met u de oorzaak te vinden van de klachten.

Aan de hand van de gestelde diagnose begin ik meteen met behandelen. IK werk hierbij altijd met mijn handen en gebruik vaak het bewegings apparaat (spieren en gewrichten) om uw klachten te bereiken. Dit kunnen mobiliserende technieken zijn, maar ook manipulaties (kraken).

Om andere systemen te kunnen behandelen gebruik ik vaak technieken op het schedel, de buik, de borst etc.

Tijdens het behandeltraject geef ik altijd veel advies over hoe om te gaan met de klachten en wat u er zelf aan kunt doen om de klachten positief te beïnvloeden.

Heeft u vragen over osteopathie of wilt u meer weten over hoe ik werk, neemt u dan contact met mij op. Mijn telefoonnummer is 071-5230185, 06-38303629 of mail naar osteopathie@doortast.nl

Maak direct een afspraak:

  Doortast Osteopathy

  In 2009 I set up Doortast practice for physiotherapy, acupuncture and (sport) rehabilitation. Since then I have added the specialisation of osteopathy. At Doortast we work with a team of 5 professional, enthusiastic therapists to treat your symptoms and guide you through your rehabilitation process. Our motto: to give you the best care that you need.

   

  Doortast Osteopathie

  Schuttersveld 91
  2316 ZZ te leiden

  Openingstijden:
  Maandag t/m Donderdag van 07.30 – 18.00 uur
  Vrijdag van 07.30 – 17.30 uur