Doortast

Uw helpende hand voor osteopathie
Afspraak makenContact

Osteopathie Volwassenen

Waarom osteopathie voor volwassenen?

Ouder worden gaat vanzelf. Naarmate je ouder wordt is het helaas niet vanzelfsprekend dat je gezond en fit blijft. De verantwoordelijkheden van volwassenen nemen toe en de druk op hun lichamelijke gesteldheid neemt ook vaak toe. Helaas horen hier ook lichamelijk (volwassenen) klachten bij. Veel van deze klachten hebben een duidelijke oorzaak, zoals een verkeerde houding tijdens het werk, een verkeerde beweging tijdens sporten of je valt van je fiets.

In de meeste gevallen kun je hier nog lang mee leven, omdat je lichaam altijd geneigd is te compenseren (het ontzien of ontlopen van je klachten).

Dan hebben we nog de klachten die een minder duidelijke oorzaak hebben en die aanhoudend kunnen zijn. Deze onverklaarbare klachten kunnen zich uiten in het bewegings apparaat (rug, nek, heupen etc), maar  vaak hebben ze een dieper gelegen oorzaak. Bijvoorbeeld door het minder goed functioneren van een van je organen (maag/darmklachten, nierproblemen etc) hormonale problemen, eerder doorgemaakte trauma’s, stress etc.

Wat doet osteopathie bij volwassenen?

De klachten aan het bewegingsapparaat kun je goed laten behandelen. Als je de oorzaak alleen niet aanpakt, dan zullen de klachten aanhouden of na verloop van tijd weer terugkeren. Aanhoudend en onverklaarbaar dus.

Doortast Osteopathie Leiden kan hierbij helpen. Voor het maken van een afspraak ben ik te bereiken op 06-38303629. Mailen kan ook naar osteopathie@doortast.nl

 

Osteopathie bij volwassenen

Hoe ga ik te werk?

Als u een afspraak met mij maakt is de eerste keer altijd een intake. Hierbij vraag ik u het hemd van het lijf, omdat ik samen met u op zoek wil naar de oorzaak van uw klachten. Na het vraag gesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Ik kijk altijd naar het gehele lijf en controleer alle gewrichten en structuren op beweeglijkheid. Ik werk dus altijd met mijn handen. 

Vervolgens begin ik vaak al meteen met behandelen. De gewrichten of structuren die vast zitten zullen los worden gemaakt. Hiervoor gebruik ik mobiliseren technieken of manipulaties (kraken in de volksmond) .

Vaak gebruik ik de wervelkolom als ingang, maar technieken op de buik, schedel, of ergens anders op het lijf zijn heel normaal tijdens de behandelingen. Daarnaast geef ik veel advies over hoe u het beste met uw klachten kunt omgaan, of hoe u ervoor kunt zorgen dat uw klachten niet meer terugkomen. 

 

 

Maak direct een afspraak:

  Doortast Osteopathy

  In 2009 I set up Doortast practice for physiotherapy, acupuncture and (sport) rehabilitation. Since then I have added the specialisation of osteopathy. At Doortast we work with a team of 5 professional, enthusiastic therapists to treat your symptoms and guide you through your rehabilitation process. Our motto: to give you the best care that you need.

   

  Doortast Osteopathie

  Schuttersveld 91
  2316 ZZ te leiden

  Openingstijden:
  Maandag t/m Donderdag van 07.30 – 18.00 uur
  Vrijdag van 07.30 – 17.30 uur